Letselschade na een verkeersongeval

Letselschade verkeersongevalHeeft u letsel opgelopen na een verkeersongeval, en is de andere betrokkene van het ongeval daar aansprakelijk voor? De kans is groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Bent u voor uw werkgever onderweg? Dan kan het zijn dat het verkeersongeval als arbeidsongeval wordt gezien. Wanneer kunt u letselschade claimen en wat is letselschade nu precies? Wij nemen het met u door en helpen u verder. Het claimen van smartengeld na een verkeersongeval is onze expertise!

Schadevergoeding claimen?

Als u letselschade heeft opgelopen, kunt u dit claimen. Bij het claimen van letselschade kunt u aan veel verschillende soorten schade denken. Hieronder valt materiële schade, zoals ziekenhuis bezoeken of kapotte spullen, maar ook immateriële schade. Hiermee bedoelen we de dingen die u lichamelijk of psychisch kunt oplopen, bijvoorbeeld littekens of inbreuk op uw privacy. De vergoeding voor immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Om de schade te claimen, heeft u wel bewijs nodig natuurlijk. Verstandig is dus dat u zoveel mogelijk bewijs vastlegt. Ook raden wij u aan om bij het claimen van letselschade professionele hulp in te schakelen. Er zijn veel advocaten en letselschadebureaus die veel kennis hebben over letselschade, en precies weten wat u vergoed kunt krijgen en waar u op moet letten.

Gevolgen voor uw inkomen

Het kan zijn dat u als gevolg van een verkeersongeval in de ziektewet of in de arbeidsongeschiktheidswet terechtkomt. Dit heeft veel gevolgen op uw inkomen. Doordat uw inkomens dat veel lager zijn, kan het zijn dat de tegenpartij dit moet vergoeden. Heeft u dit meegemaakt, controleer dan goed of u hier recht op heeft!

Whiplash

Het claimen van een schadevergoeding voor een whiplash kan best lastig zijn. Dit omdat een whiplash medisch moeilijk aantoonbaar is. Het is niet aantoonbaar op röntgenfoto’s en veel verzekeringsbureaus maken gebruik van röntgenfoto’s als bewijs. Wilt u meer kans hebben op een vergoeding, dan is het verstandig om een up-to-date medisch dossier bij te houden en een verklaring te vragen van een arts. Een whiplash behoort tot immateriële schade. U kunt hiervoor dus een vergoeding krijgen voor de pijn en het verdriet wat u door de whiplash heeft gekregen.

Randstadadvocaten

Randstadadvocaten.nl is een professioneel advocatenbureau, onder anderen gespecialiseerd in letselschade. Door het inschakelen van een professioneel bureau, weet u zeker dat alles eerlijk en rechtvaardig wordt behandeld.